Grote verkeerscontrole

vrijdag 27 november 2015

Haarlem - Donderdagmiddag- en avond heeft de politie een grote controle gehouden in het kader van het Donkere Dagen Offensief. Er is een controle geweest langs de Oudeweg in de richting van de Gedempte Oostersingelgracht.

Hierbij zijn twaalf bestuurders bekeurd:

1 x rood licht auto

1 x snelheid snorfiets 40 km/h

4 x bellen (2x snorfiets en 2x personenauto)

1 x inrijverbod (ivm werkzaamheden Oudeweg)

3 x geen gebruik autogordel (PA)

1 x bekeuring Franse personenauto met onjuiste kentekenplaten

1 x vals rijbewijs

Ook is er langs het Frans Halsplein en het Prinsen Bolwerk gecontroleerd. Hierbij zijn verschillende bestuurders bekeurd: een automobiliste die zonder rijbewijs reed, een man uit Oekraïne die zonder geldige verblijfsvergunning in Nederland was en een bestuurder die nog een boete van ruim 2400 open had staan heeft deze ter plekke betaald. Daarnaast zijn nog enkele tientallen voertuigen aan een algemene controle onderworpen, maar waarbij geen overtredingen zijn gesignaleerd.

2015283227

Tijdens de donkere herfst- en wintermaanden neemt de kans op woninginbraken, overvallen en straatroven toe. De politie neemt daarom tijdens deze ‘donkere dagen’ extra maatregelen om criminaliteit te voorkomen en daders snel te pakken.

De duisternis biedt criminelen meer mogelijkheden om ongezien toe te slaan en te vluchten. De politie neemt daarom extra maatregelen om vooral overvallen, straatroven, en woninginbraken tegen te gaan. Deze extra maatregelen bestaan onder meer uit preventieve inzet van een helikopter en verscherpt toezicht op risicoplaatsen en (potentiële) daders.

Overvallen en straatroven

De politie houdt verscherpt toezicht op risicoplaatsen tijdens risicodagen en –uren om overvallen tegen te gaan. Ook worden extra controles gehouden op in- en uitvalswegen. Met kentekenherkenning worden bekenden van de politie er gemakkelijk uitgepikt door politiemotorrijders. Vanuit de lucht houdt een politiehelikopter een oogje in het zeil. Om straatroven te voorkomen wordt er plaatselijk meer gesurveilleerd en worden (potentiële) straatrovers nauw in de gaten gehouden.

Woninginbraken

Het tegengaan en oplossen van woninginbraken staat hoog op de agenda van de politie. Aangezien het aantal inbraken toeneemt in de donkere maanden, zijn er extra surveillances. En na elke woninginbraak wordt sporen- en buurtonderzoek gedaan.

Preventie

De politie begrijpt dat een woninginbraak, overval of straatroof een ingrijpende gebeurtenis is. De aanpak van deze criminaliteit heeft dan ook topprioriteit. U kunt zelf ook helpen. Door bijvoorbeeld preventiebijeenkomsten bij te wonen en preventieve maatregelen te nemen. Op politie.nl vindt u allerlei tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een inbraak, overval of straatroof. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte!

Meld verdachte situaties

U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s ze rijden. Bel altijd 112 als u iets verdachts ziet. Staat er al enige tijd een auto met draaiende motor bij uw buren voor de deur? Noteer het kenteken en/of het signalement van een verdacht persoon en geef dit door aan de politie. De kans dat criminelen opgepakt worden neemt toe als u verdachte situaties bij de politie meldt. Anoniem melden kan natuurlijk ook, via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem