Geweld tegen politie: 2 Haarlemmers aangehouden

zaterdag 6 mei 2017

Haarlem - De politie heeft twee Haarlemmers aangehouden terzake geweld tegen de politie.

In de nacht van vrijdag op zaterdag was rond 00:50 uur was de politie aanwezig in de Tempeliersstraat, waar een grimmige sfeer en een opstootje was ontstaan tussen een aantal personen.

Een agressieve Haarlemse wilde hierbij een vuistslag aan iemand anders uitdelen, toen een politieman tussenbeide kwam dit probeerde dit te voorkomen. De 23-jarige Haarlemse was echter niet tot bedaren te brengen en sloeg om zich heen. De politieman probeerde de vrouw tegen te houden en aan te houden, waarna beiden ten val raakten. Vanuit het niets viel een 25-jarige Haarlemmer de politieman aan en probeerde hierbij de politieman ernstig te verwonden. De politieman kreeg intussen hulp van toegesnelde collega’s. De Haarlemmer werd aangehouden en ingesloten.  

De agressieve Haarlemse bleek intussen haar agressie te richten op een politieagente, door haar meerdere vuistslagen uit te delen. Ook de Haarlemse werd aangehouden, overgebracht naar het cellencomplex en ingesloten.

De politieman en de politievrouw raakten beiden door gewond. Tegen de Haarlemmers is proces-verbaal opgemaakt.

 

De politie accepteert geen agressie en geweld tegen hulpverleners

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel.

Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

2017092027

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem