Controles Schoterweg en omgeving; 5 bekeuringen in 5 minuten

dinsdag 25 april 2017

Haarlem - In enkele weken tijd is er twee maal gecontroleerd in en om de Kennemerstraat in Haarlem. De controles maken onderdeel uit van een reeks acties binnen het project Lelie, waarin Gemeente Haarlem, politie, Openbaar Ministerie en Belastingdienst binnen het Regionaal Informatie – en Expertisecentrum (RIEC) Noord-Holland intensief samenwerken om veiligheid, leefbaarheid en een eerlijk ondernemersklimaat op en rondom de Schoterweg te verbeteren.

Tijdens de controle van 21 april was een 25-jarige automobilist uit Haarlem goed voor 5 bekeuringen binnen 5 minuten. De man werd staande gehouden omdat hij met zijn auto opzettelijk veel lawaai veroorzaakte. Bij de staandehouding bleek de man geen gordel te dragen en ook bij een kind op de achterbank ontbrak de gordel. Na hiervoor bekeurd te zijn reed de man asociaal weg en veroorzaakte daarmee opnieuw onnodig veel geluid. Hierop is hij teruggebracht naar de controleplaats. Daar werd geconstateerd dat hij wederom zijn gordel niet droeg. Voor het veroorzaken van lawaai en het niet dragen van de gordel kreeg hij weer twee bekeuringen. Het totaalbedrag van de vijf bekeuringen is 1200 euro. Daarna reed hij rustig weg.

In totaal schreef de politie bij de controles op 29 maart en 21 april (tussen 14.00 uur en 21.00 uur) 29 bekeuringen uit voor onder andere het negeren van rood licht (2x), te hard rijden (6x), ongeldig kenteken (2x) en andere zaken als het niet kunnen tonen van een rijbewijs, mobiel bellen en het niet dragen van een gordel (7x).

De Belastingdienst inde tijdens de twee controles in totaal 48.500 euro en sleepte 14 auto’s af.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem