Controleactie in havengebied IJmuiden

vrijdag 6 januari 2017

IJmuiden - Op donderdag 5 januari werd tussen 13.00 uur en 16.00 uur in het havengebied van IJmuiden een integrale controle uitgevoerd. Bij deze controle zijn ongeveer 100 voertuigen en 100 personen gecontroleerd door politie, Belastingdienst, Douane en KMar.

Tijdens de controle werd bij alle gecontroleerde bestuurders een alcoholtest afgenomen. Geen van de bestuurders had teveel gedronken. Er werd twee keer overbelading geconstateerd en een keer een losse lading. Verder werd door een bestuurder het rode licht genegeerd. Overige overtredingen waren onder meer een verlopen kenteken en een bestuurder die geen rijbewijs kon tonen.

De integrale controle werd uitgevoerd door de leden van het Haventeam IJmuiden. Het Haventeam is de voortzetting van de overheidssamenwerking die tot stand kwam binnen het project Fabricius in het havengebied van IJmuiden.

Het project Fabricius had als doel het havengebied veilig en schoon te maken. Openbaar Ministerie, politie, gemeente, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en Douane werkten drie jaar lang intensief samen met ondernemers aan de revitalisering van het gebied. Het project heeft zijn vruchten afgeworpen en is eind 2016 beƫindigd. De samenwerking tussen (overheids)partners en ondernemers gaat echter onverminderd door. Integrale controles zijn daar onderdeel van.

De havens van de gemeente Velsen vormen een dynamisch gebied, gelegen aan de monding van het Noordzeekanaal. Het havengebied is veruit het belangrijkste centrum van economische activiteit binnen de gemeente Velsen en verdient het dan ook om als zodanig te worden gekoesterd. Situaties die strijdig zijn met bestaande wet- en regelgeving worden door het gezamenlijk optreden van de ketenpartners bestreden.

2017003740

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem