Aanhoudingen na ongeregeldheden op strand

maandag 29 mei 2017

Overveen - De politie heeft zondagavond na ongeregeldheden op het strand van Bloemendaal tien aanhoudingen verricht in verband met ongeregeldheden. Een van hen, een 22-jarige Amsterdammer zit nog vast. Hij bedreigde een beveiligingsmedewerker met de dood. De overige mensen werden aangehouden voor het niet voldoen aan vorderingen van de politie.

Rond 19.00 uur kreeg de politie melding dat er een onveilige situatie ontstond bij de strandpaviljoens waar verschillende feesten waren georganiseerd. Er zouden teveel mensen bij de paviljoens staan te wachten tot zij naar binnen mochten. Dit kon echter niet omdat de strandpaviljoens vol waren. In de rijen ontstonden vechtpartijen tussen bezoekers onderling, maar ook tussen bezoeker met het beveiligingspersoneel. Ook probeerden mensen over de hekken te klimmen. Naar aanleiding van deze wanordelijkheden heeft de Burgemeester besloten een noodverordening in te stellen, omdat de kans bestond dat de openbare veiligheid in gevaar was en ongeregeldheden konden uitbreken. Een noodverordening beperkt voor een vastgestelde periode de bewegingsvrijheid van mensen en een gebied kan dan tijdelijk ontoegankelijk zijn. Bovendien mag de politie geweld gebruiken tegen relschoppers en anderen die zich niet aan de verordening houden. De politie geeft dan vooraf duidelijk waarschuwingen hierover. 

Ongeveer 90 politieambtenaren, waaronder ME en hondengeleiders, werden opgeroepen om de bezoekers in veiligheid te stellen door hen gefaseerd van het strand te begeleiden. Met een megafoon riepen agenten het publiek op om het strand te verlaten. Vele bezoekers waren het hier niet mee eens en voldeden niet aan de vorderingen en instructies van de politie. Een flink aantal van hen verkeerden onder invloed van alcohol of overige middelen. Hierdoor was de politie genoodzaakt om bij sommige bezoekers geweld te gebruiken en zelfs aanhoudingen te verrichten. Er zijn in totaal 10 mensen aangehouden, waarvan er 1 nog is ingesloten. De overige 9 zijn heengezonden. Enkele bezoekers werden onwel en één man werd gebeten door politiehond Jimi, omdat hij zich ernstig verzette tegen meerdere agenten en niet wilde voldoen aan de vorderingen. 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem