Overval op hoogbejaarde Haarlemmer

dinsdag 30 juli 2013

Haarlem - De politie is maandagmiddag rond 17:00 uur na een melding naar een woning gegaan aan de Nemelaar, waar een man zou zijn overvallen. Toen de politie op het adres aankwam, werd een ernstig gewonde, hoogbejaarde man aangetroffen. De man bleek het slachtoffer te zijn van een overval, die in de periode tussen zaterdagavond en maandagochtend had plaatsgevonden. De overvaller was er na de overval vandoor gegaan met enkele kostbaarheden.

Gewonde bejaarde man opgenomen in het ziekenhuis

Omdat omwonenden afgelopen maandag zich zorgen maakten om hunhoogbejaarde buurman en zagen dat de gordijnen nog steeds dicht zaten,schakelden zij maandagmiddag de familie in van de man. Hierop is een gealarmeerdfamilielid van de man de woning in gegaan en trof hem daar ernstig gewond aan.Daarna werd direct ambulancepersoneel en politie ter plaatse gevraagd. De89-jarige bewoner werd naar het ziekenhuis gebracht en is daar opgenomen voorbehandeling.

Uitgebreid onderzoek: op zoek naar getuigen

Het overvallenteam heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar dezenare overval en is op zoek naar mensen die mogelijk in de periode vanzaterdagavond 27 juli tot maandagochtend 29 juli iets verdachts hebben gezien inde omgeving van de Nemelaar. De afd. Forensische Opsporing heeft in de woninguitgebreid onderzoek verricht.

Omdat het slachtoffer zich niet meer alles goed kan herinnerenover de overval, is over het exacte tijdstip van de overval nog geen concreteinformatie beschikbaar. Mocht u echter iets verdachts gezien hebben afgelopenweekend in de buurt van de Nemelaar, laat het onsdan s.v.p. weten!

Signalement overvaller

Van de overvaller is een summier signalement bekend: hij zou een grote,lichtgetinte man zijn, tussen de 1.80 en 1.95 m. lang. Hij droeg lichtkleurigekleding (een lichtkleurige broek en shirt) en had donker haar.

Iets gezien? Bel s.v.p. met het overvallenteam viatel.nr. 0900-8844. Liever anoniem? Beld dan s.v.p. mettel.nr. 0800-7000.

Mensen die informatie hebben over deze overval, of in het weekend in deomgeving van de Nemelaar, Sloeweg of Biesbosweg iets verdachts hebben gezienhebben, of mogelijk een man met genoemd signalement gezien hebben in deomgeving, worden vriendelijk verzocht direct contact op te nemen met hetovervallenteam via 0900-8844.

Liever anoniem? Belt u dan s.v.p. met Meld Misdaad Anoniem, via0900-8844.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem