Twee aanhoudingen naar aanleiding mishandeling meisje

vrijdag 19 september 2014

IJmuiden - Een 15-jarig meisje uit Beverwijk is donderdag 18 september rond 14.30 uur slachtoffer geworden van een mishandeling op het Plein 1945. Mogelijke omstanders filmden de mishandeling en verspreiden het via social media.

Het meisje kwam donderdagmiddag naar het politiebureau om aangifte te doen.De politie is naar aanleiding daarvan een onderzoek gestart. Gisteravond rond23.00 uur hebben zij twee verdachten aangehouden. Het gaat hier om twee jongensin de leeftijd van 14 en 15 jaar uit Beverwijk en Heemskerk. Het duo is inverzekering gesteld. Geruchten in de media en op social media over eenaanrijding met een scooter als mogelijke oorzaak blijken niet uit het onderzoekvan de politie. De politie doet momenteel verder onderzoek naar de reden van hetconflict.

Degene die de mishandeling gefilmd heeft, heeft zichzelf gemeld bij de politie.Onderzocht wordt wat zijn rol is geweest.

Wat kunt u doen?

De politie roept mensen op bij een dergelijke melding niet zelf het heft inhand te nemen, maar bij heterdaad direct contact op te nemen via het alarmnummer112.

Daarnaast willen wetips geven hoe u slachtoffers van geweld kunt helpen, zonderuzelf in gevaar te brengen. Deze tips lijken voor de hand liggend, maar vergeetu niet dat iemand die getuige is van straatgeweld, vaak onder de indrukengeschokt is. U denkt niet altijd helder en soms gebeurt er veel tegelijk.Geschreeuw, huilen, vloeken. U ziet de agressie van de aanvaller en de pijn vanhet slachtoffer. In zo?n situatie heeft u niet meteen paraat wat u zou kunnendoen. Onthoudt u daarom de volgende vier tips:

(2014175077)

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem