Rechtmatig geweld gebruikt door agent

maandag 27 oktober 2014

Haarlem - Naar aanleiding van berichtgeving in de media rondom het schietincident aan de Rozenprieelstraat hecht de politie er waarde aan om de geconstateerde feiten aan de orde te stellen.

De agenten hadden die bewuste zaterdagavond (25 oktober) almeerdere malen geprobeerd contact te krijgen met de bewoner na melding vangeluidsoverlast. Uiteindelijk lukte het de agenten om contact te krijgen met deman in de woning. De agenten hoorden de man aankomen en een hond blaffen. De manopende de deur en gaf de hond het commando om aan te vallen.

Aangevallen

Een van de agenten werd door de hond aangevallen. De agent moestbinnen een fractie van een seconde de situatie inschatten. Hij viel achteroveren schoot om zichzelf in veiligheid te brengen en de hond te stoppen. Er werdeen aantal schoten gelost waardoor het dier werd geraakt en dusdanig gewondraakte dat hetlater in het dierenziekenhuis overleed. Er hebben zich in hetverleden meerdere bijtincidenten voorgedaan met de desbetreffende hond.

Aangehouden

De 34-jarige man werd aangehouden wegens poging zwaremishandeling en het opruien van een dier. De man iszondag 26 oktober op lastvan justitie heengezonden. Het vuurwapengebruik van de agent is als rechtmatigbeoordeeld. Geconcludeerd is dat het geweld noodzakelijk en gepast was.

(2014211009)

Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem