Mannen aangehouden op treinstation

woensdag 16 november 2016

Haarlem - Twee mannen van 17 en 19 uit Lelystad zijn aangehouden op het station van Haarlem Spaarnwoude.

De twee verdachten waren even daarvoor uit de trein gezet en waren daarbij verbaal agressief tegen het treinpersoneel. Ook hebben ze geschopt tegen de trein tijdens het wegrijden.Toen de mannen in een volgende trein wilde stappen werden ze opnieuw geweigerd, want het treinpersoneel van deze trein was inmiddels op de hoogte gebracht van het vervelende tweetal.Bij het wegrijden van de trein vonden de mannen het nodig spullen tegen de trein te gooien. Agenten waren inmiddels op de hoogte gebracht en troffen het tweetal aan. De mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.2016253774Geweld tegen werknemers met een publieke taak

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Naast politiemedewerkers krijgen ook andere medewerkers met een publieke taak te maken met agressie en geweld, zoals ambulance- en brandweerpersoneel, tramconducteurs, buschauffeurs, onderwijzers of belastinginspecteurs.Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.Getuige?

Bent u getuige van dat iemand met een publieke taak agressief of gewelddadig wordt behandeld?Vraag anderen om hulp en spreek samen de dader aan.

- Bel 112.

- Blijf bij het slachtoffer.

- Maak foto’s of filmpjes voor de politie en meld u als getuige.De politie accepteert geen agressie en geweld. Handen af van onze helpers!

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem