Derde verdachte aangehouden voor mishandeling meisje

maandag 22 september 2014

IJmuiden - De politie hield zondagochtend 21 september een derde verdachte aan op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een 15-jarig meisje uit Beverwijk. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Heemskerk. De twee verdachten die donderdagavond 18 september zijn aangehouden en na verhoor in verzekering gesteld, worden maandagmiddag 22 september voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Een 15-jarig meisje werd donderdag 18 september rond 14.30 uur slachtoffervan een mishandeling op het Plein 1945 in IJmuiden. Mogelijke omstanders filmdende mishandeling en verspreidden het daarna via social media. Het meisje kwamdonderdagmiddag naar het politiebureau om aangifte te doen. De politie is naaraanleiding daarvan een onderzoek gestart. Donderdagavond rond 23.00 uur hebbenzij twee verdachten aangehouden. Het gaat hier om twee jongens in de leeftijdvan 14 en 15 jaar uit Beverwijk en Heemskerk. Het duo is in verzekering gesteld.Geruchten in de media en op social media over een aanrijding met een scooter alsmogelijke oorzaak blijken niet uit het onderzoek van de politie. De politie doetmomenteel verder onderzoek naar de reden van het conflict.

Degene die de mishandeling gefilmd heeft, heeft zichzelf gemeld bij de politie.Onderzocht wordt wat zijn rol is geweest.

(2014175077)

Wat kunt u doen?

De politie roept mensen op bij een dergelijke melding niet zelf het heft inhand te nemen, maar bij heterdaad direct contact op te nemen via het alarmnummer112. Daarnaast geeft de politietips over hoe u slachtoffers van geweld kunthelpen, zonder uzelf in gevaar te brengen. Deze tips lijken voor de handliggend, maar vergeet u niet dat als ugetuige bent van straatgeweld, u onder deindruk bent en geschokt. U denkt niet altijd helder en soms gebeurt er veeltegelijk. U ziet de agressie van de aanvaller en de pijn van het slachtoffer. Inzo'n situatie heeft u niet meteen paraat wat u zou kunnen doen. Onthoudt udaarom de volgende vier tips:

Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem