Aangifte mishandeling Haarlem blijkt vals

maandag 14 oktober 2013

Haarlem - De 20-jarige vrouw uit IJmuiden die onlangs aangifte deed van mishandeling in Haarlem heeft bekend dat zij het verhaal verzonnen heeft.

Op vrijdagavond 4 oktober zou zij in de bus richting Haarlem eendiscussie hebben gehad met twee mannen. Zowel de vrouw als de mannen zouden bijde halte Minahassastraat aan de Rijksstraatweg in Haarlem zijn uitgestapt. Toenzij op de kruising Rijksstraatweg/Planetenlaan aankwam zou zij door nog vierandere mannen, die kennelijk bij het tweetal uit de bus hoorden, zijn opgewacht.Vervolgens zouden de zes mannen (volgens aangeefster vermoedelijk vanNoord-Afrikaanse afkomst) haar mishandeld hebben. Diezelfde avond heeft de vrouwaangifte gedaan bij de politie.

Hoog opgenomen

De politie heeft de zaak hoog opgenomen en uitgebreidonderzocht. Er is fors genvesteerd om te achterhalen wat zich precies heeftafgespeeld die avond. Diverse camerabeelden zijn opgevraagd en uitgekeken, erheeft een passantenonderzoek plaatsgevonden en er zijn getuigen getraceerd engehoord.

Verschillen

Gedurende het onderzoek bleek dat zowel de camerabeelden als dediverse getuigenverklaringen het verhaal van de vrouw niet ondersteunden. Daarvervolgens het vermoeden rees dat de vrouw een valse aangifte had gedaan, is zijgisteren door de politie ontboden op het bureau en geconfronteerd met deverschillen tussen haar verklaring en de onderzoeksbevindingen. Daarop bekendezij het gehele verhaal inderdaad verzonnen te hebben.

Strafbaar feit

Het doen van valse aangifte is een strafbaar feit en in ditgeval heeft de aangifte tot veel maatschappelijke discussies en zelfs totkamervragen geleid. Naar aanleiding van de bekentenis van de vrouw heeft depolitie proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie zal bepalen of er, enzo ja welke, consequenties worden verbonden aan de valse aangifte. De politiezal onderzoeken in hoeverre de gemaakte kosten op de vrouw verhaald kunnenworden.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem