Vijf inbrekers aangehouden door alerte meldingen

maandag 16 december 2013

Haarlem/Schoorl - De politie heeft zondagavond 15 december en in de nacht naar maandag 16 december in totaal vijf verdachten van inbraak aangehouden in Haarlem en Schoorl dankzij alerte meldingen van getuigen.

In Schoorl kwam even na 21.00 uur de melding binnen dat vierpersonen wegrenden bij een woning aan het Achterpad. Een getuige belde directmet 112 waarna de politie een zoektocht opzette. Een surveillerende agent zag inde omgeving een auto rijden met daarin vier personen. Hij hield de auto staandevoor een controle en terwijl hij in gesprek was met de bestuurder, zag hij eendamestas in de auto liggen. Bij de inbraak bleek een damestas te zijn gestolenen hierop is het viertal aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit De Koogen mannen van 24, 25 en 26 jaar oud uit Heerhugowaard. De mannen zijnovergebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten. De politie is opzoek naar mensen die n of meer personen rond het tijdstip van de inbraakhebben zien wegrennen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Schoorl via0900-8844.

Inbreker in de voorraadkast

In Haarlem werd even voor 02.00 uur de melding gedaan dat er eeninbraak gaande was bij een eetgelegenheid aan de Gierstraat. De inbreker zoumogelijk nog in het pand aanwezig zijn en daarom gingen politiemensen met eenhond naar binnen. Na een zoektocht in het pand werd een 42-jarige Haarlemmeraangetroffen in de voorraadkast. De man is aangehouden en ingesloten voorverhoor.

Verdachte situaties

De politie prijst het alerte handelen van de getuigen om 112 tebellen op het moment dat zij het vermoeden hadden dat er iets verdachts gaandewas. De politie kan niet zonder de hulp van bewoners bij de aanpak van inbraken.'We kunnen natuurlijk niet op alle plekken tegelijk zijn en daarom is informatievan getuigen cruciaal. Vaak gaat het om kleine details die voor ons wel vangroot belang kunnen zijn. Een auto die langere tijd in een straat staat enwaarvan het lijkt alsof de inzittenden iets aan het observeren zijn. Maar ookeen donkergekleed figuur dat schichtig om zich heenkijkend rondloopt ofonbekende geluiden uit de woning van de buren. Vaak spreekt het onderbuikgevoelbij een verdachte situatie en kunnen mensen daarop vertrouwen. Dit soortinformatie is heel belangrijk en kan echt bijdragen aan het voorkomen vanbijvoorbeeld een inbraak. Wij komen liever een paar keer te veel dan n keer telaat', aldus Michiel Marchand, districtschef bij de eenheid Noord-Holland.

24/7

De politie is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar.Via 0900-98844 voor de niet spoedeisende zaken en via 112 wanneer politie-inzetsnel noodzakelijk is. 'Dit geldt niet alleen voor levensbedreigende situaties,maar ook juist voor verdachte situaties. Als mensen melding maken is hetbelangrijk om de juiste locatie door te geven, een signalement of het kentekenvan een eventueel voertuig. Hiermee kan de politie gericht zoeken.Beeldmateriaal van de situatie, gemaakt door bijvoorbeeld een smartphone, kanvoor de politie ook heel waardevol zijn. Maar de eigen veiligheid moet altijdvoorop staan', aldus Marchand.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem