Babbeltruc

donderdag 3 december 2015

Haarlem - Op dinsdagmiddag werd een 83-jarige vrouw het slachtoffer van een babbeltruc.

’s Middags werd de vrouw gebeld. Aan de lijn was een vrouw die haar vertelde dat zij geld van de verzekering terug kon krijgen. Er zou iemand bij haar langs komen om de benodigde formulieren in te vullen. Aan het eind van de middag stonden twee vrouwen bij het slachtoffer voor de deur van haar woning aan de Aart van der Leeuwstraat. De vrouwen werden binnengelaten. Tijdens het gesprek vertelde een van de vrouwen dat zij dure oorbellen had gekocht en dat zij die niet mee naar huis durfde te nemen. Het slachtoffer vond het goed dat de oorbellen tijdelijk bij haar zouden blijven. Zij deed de oorbellen, in het bijzijn van de vrouwen, bij haar eigen geld en sieraden.

Nadat de vrouwen weg waren, bleken het geld en de sieraden van de vrouw gestolen te zijn.

De vrouwen hadden een buitenlands uiterlijk. Zij waren ongeveer 40 jaar oud en hadden een lengte van ongeveer 1.60 meter lang. De vrouwen droegen lange donkere jassen tot over de knie. Zij spraken goed Nederlands.

De politie zoekt eventuele getuigen die de vrouwen herkennen of andere slachtoffers. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

2015288048

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem