91-jarige vrouw slachtoffer babbeltruc in Bloemendaal

woensdag 29 oktober 2014

Bloemendaal - Een 91-jarige vrouw uit Bloemendaal is dinsdag en woensdag het slachtoffer van een babbeltruc. Dinsdagmiddag rond 12.00 uur kwam er een man aan de deur van haar woning aan de Bloemendaalseweg. Deze man belde aan en het slachtoffer deed open.

Al bellend vroeg de man om geld, dit had hij nodig voor zijn vrouw. Dit heeftde bewoonster voor hem gepakt. Daarna pakte de man zelf nog wat geld. Daarnaverdween hij met de mededeling terug te komen. Dat deed de man een dag later.

Woensdagochtend rond 11.15 uur stond de man voor de deur met een bosjebloemen. Hij liep naar binnen om de bloemen in de vaas te zetten. Vervolgenswilde hij opnieuw geld pakken. Dit keer met de smoes dat hij moest wisselen. Hetslachtoffer heeft de man het geld snel afgepakt en gezegd dat hij geen geld meerkreeg. De man ging er vervolgens vandoor.

Ondanks een zoekactie in de omgeving en de inzet van Burgernet is de man nietmeer gevonden. De verdachte heeft dinsdagochtend bij meerdere woningen aan deBloemendaalseweg in Bloemendaal aangebeld. Dit blijkt uit onderzoek van depolitie. Mensen die dinsdagochtend rond 11.00 uur of woensdagmiddag rond 12.00uur iets gezien hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie via0900-8844.

Lees meer over het onderwerp babbeltrucs:

http://www.politie.nl/onderwerpen/babbeltruc.html

Tips

Kijk voor u uw deur open doet, eerst wie heeft aangebeld. Kent u depersoon niet en vertrouwt u het niet? Vraag dan eerst wie hij/zij is en wathij/zij komt doen. Vertrouwt u het nog niet? Bel dan 112. Zorg dat u de deur opeen kier kunt zetten, bijvoorbeeld met een deurketting of kierstandhouder. Oflaat een kijkgaatje in uw deur maken. Zo kunt u zien wie er voor uw deur staatzonder uw deur open te doen. Babbeltrucs en overvallen vinden niet alleen ?savonds plaats. Blijf ook overdag alert op mensen met verkeerde bedoelingen.

Kijk goed naar het uiterlijk van onbekende bezoeker(s), noteer dit voor dezekerheid. Probeer ook bij vertrek van onbekenden het kenteken van een eventueelvoertuig te zien en te noteren. Voelt u direct wantrouwen tegen onbekendebezoekers en/of zijn de daders zijn nog in de buurt, bel dan direct de politievia alarmnummer 112.

2014214398

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem