Hennepkwekerij ontmanteld

zondag 3 november 2013

Haarlem - De politie heeft zaterdagmiddag rond 13.20 uur een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Polenstraat.

In een slaapkamer bleek een hennepplantage van 170 planten testaan. De politie ontdekte de thuiskwekerij naar aanleidig van een melding overeen sterke hennepgeur. De planten zijn ter plekke vernietigd en de aanwezigeapparatuur, waaronder transformatoren en assimilatielampen zijn in beslaggenomen.De electriciteit werd illegaal afgetapt, de man had een omleidingbuiten de meter om gemaakt. De meter is door het electriciteitsbedrijfafgesloten en meegenomen.

Tegen de verdachte, een Haarlemmer van 39 jaar, is proces-verbaal opgemaakt

Gevaar

Omdat voor hennepteelt vaak gebruik wordt gemaakt van illegaalafgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd, levert dit eenernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaandoor lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen inde buurt, afgeplakte ramen, stank/ vocht/ schimmel/ lekkages in of rondom dewoning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor de omgeving, mogelijk dus ook voor u.

Heeft u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurtgekweekt wordt?

Bel dan de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Wat zijn de regels?

Klikhier voor meer informatie over de regels rondom hennepteelt.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem