Hennepkwekerij ontmanteld

woensdag 18 maart 2015

IJmuiden - Dinsdagmiddag rond 14.00 uur heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld aan de Planetenweg en twee verdachten aangehouden.

De politie kreeg een melding van woninginbraak in een woning aan dePlanetenweg. Ten tijde van het buurtonderzoek roken agenten een sterkehennepgeur uit een woning komen. Zij besloten dit te onderzoeken en troffen eenhennepkwekerij met ongeveer 500 planten aan. Tevens vonden zij drie zakken metverknipte henneptoppen. De twee mannen van 26 en 45 jaar uit Amsterdam zijnaangehouden en inverzekering gesteld. De politie heeft onderzoek ingesteld.

Wat is het gevaar van hennepteelt?

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt urisico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighoudenmet illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die dehennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaienop voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapteenergie.

Wat doet de politie eraan?

De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijkeprioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken.Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politieeen halt toe te roepen.

Wat kunt u eraan doen?

Een van de middelen die gemeente, taskforce en politie ontwikkeldhebben, is de hennepgeurkaart. De Hennepgeurkaart is een kraskaart. Door tekrassen kunnen bewoners de geur van hennep ruiken en herkennen. Naast de geurgeeft de Hennepgeurkaart informatie over de gevaren van illegale hennepteelt.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurtzit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld MisdaadAnoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

?Aanwezigheid van hennepgeur.

?Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast ofelektriciteitsaansluiting.

?Constant zoemend of ronkend geluid.

?Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

2015068369

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem