Omstanders bemoeien zich met blaastest

vrijdag 26 juni 2015

Haarlem - De politie heeft vrijdagochtend rond 05.00 uur een 22-jarige man uit Velserbroek aangehouden voor rijden onder invloed en drugsbezit. De man was de bestuurder van een quad en stond met zijn voertuig geparkeerd in de Smedenstraat.

Toen de man wilde wegrijden botste hij bijna tegen een voetganger aan. Daarnaontstond er een klein conflict tussen de bestuurder en de voetganger. Agentenwisten vrij snel de gemoederen tot bedaren te brengen.

De politie heeft de bestuurder aangesproken en onderworpen aan een blaastest.Op dat moment gingen omstanders zich met het werk van de politie bemoeien. Nadateen horecagelegeheid de deuren sloot; stonden er ongeveer zeventig personen opstraat. Deze omstanders gingen zich met het politiewerk bemoeien. Agenten hebbenmeerdere keren omstanders gevorderd te vertrekken. Daarbij is onder meer eenpolitiehond ingezet. Daarna keerde de rust vrij snel terug.

Uiteindelijk zijn er drie personen aangehouden. Ook de bestuurder van de quadwerd aangehouden. Deze verdachte had bewust een blaastest op straat gesaboteerd.De verdachte is op het politiebureau aan een bloedproef onderworpen. Deverdachte bleek teveel te hebben gedronken, zijn rijbewijs is ingevorderd.Daarnaast was de man in het bezit van soft- en harddrugs. Twee mannen (19 en 25)en een vrouw van 25 jaar zijn aangehouden. Het drietal is diverse kerengevorderd weg te gaan. Het drietal heeft de nacht doorgebracht op hetpolitiebureau en zijn in de loop van de dag heengezonden.

2015155436 / 2015155458 / 2015155467 / 2015155464

bron: politie.nl | Categorie: dronkenschap


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem