Zeer luxe personenauto afgepakt

donderdag 9 oktober 2014

Haarlem - Woensdag heeft de politie een zeer luxe personenauto met een waarde van 57.000 euro afgepakt.

Het voertuig wordt gebruikt door een 36-jarige Haarlemmer. De politie vondhet opvallend dat de Haarlemmer zich een duur voertuig kan veroorloven. Dieinformatie werd doorgespeeld aan het Bureau Financiele Recherche en uitonderzoek blijkt dat het voertuig op naam staat van een zogenaamde katvanger.Dit is iemand die tegen een vergoeding de auto op zijn naam zet. Het voertuig isin beslag genomen door het RITH (Robuust Interventie Team Haarlem), aangezienuit het onderzoek verder is gebleken dat deze Haarlemmer geen vermogen heeft omeen bolide van 57.000 euro te kunnen kopen. Het is nu aan hem om met eencontroleerbare aannemelijke verklaring voor het autobezit te komen.

Misdaad loont niet

Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snelfinancieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokkenoverheidsinstanties (politie en Openbaar Ministerie) duidelijk dat misdaad nietloont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hunstatus in het criminele milieu. Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af tekunnen pakken, wordt steeds vaker vroegtijdig beslag gelegd op geld, vastgoed enluxe goederen van criminelen. Dit valt onder de noemer Ondermijning.Kijkhier voor meer informatie over dit onderwerp.

DDONH

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem