Weerbaarheidstraining voor Serious Request

maandag 22 december 2014

Haarlem - Topjudoka Claudia Zwiers en de politie geven clinics.

3FM vraagt met Serious Request 2014 aandacht voor vrouwen en meisjes, dietijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Als geenander weten ze bij de politie dat geweld tegen vrouwen en meisjes niet exclusiefiets is voor oorlogsgebieden, ook in Nederland komt geweld tegen deze groep tevaak voor.

Claudia Zwiers houdt samen met haar collega?s van de politie een demonstratieop dinsdag 23 december 2014, van 13.00 tot 15.00 uur bij Brasserie Van Beinum,Klokhuisplein 3 in Haarlem.Donderdag 18, vrijdag 19 hebben Claudia en collega'sook demonstraties gegeven.Vrouwen uit het publiek worden uitgenodigd om tegeneen vrijwillige bijdrage hieraan mee te doen. Voor vrouwen die getraind willenworden in weerbaarheid worden clinics gehouden in het politieopleidingscentrumin Hoofddorp in januari. Belangstellenden kunnen zich hiervoor opgegeven doorvijftig euro te storten via de website van Serious Request.http://m.kominactie.nl/FormSignUpSponsor.aspx?fst=Sponsor&c=true&rt=10&ri=3071

Weerbaar maken

?Geweld tegen vrouwen en meisjes komt vaak voor in de vorm van huiselijkgeweld?, zegt Claudia Zwiers. ?Als politie zijn we alert op signalen vanhuiselijk geweld en treden we op tegen de geweldplegers. Maar het slachtofferheeft dan al veel ellende achter de rug. Beter is het om vrouwen weerbaar temaken tegen geweld, zodat zij voor zichzelf op kunnen komen en hun grenzenkunnen bepalen.? Zo snijdt het mes aan twee kanten: vrouwen weerbaar maken eneen bijdrage leveren aan Serious Request.

Claudia Zwiers

Claudia Zwiers is voormalig topjudoka, die Nederland tweemaal vertegenwoordigdebij de Olympische Spelen (1996 in Atlanta en 2004 in Athene), waarbij Athenehaar een bronzen plak opleverde. Ook won zij medailles op EK?s en het WK van2006. In totaal werd Claudia elfmaal Nederlands kampioen.

In het dagelijks leven is Zwiers docent geweldsbeheersing bij de politie. Doorhaar sport en haar werk beschikt Claudia over een unieke combinatie van kennisen vaardigheden. Als geen ander weet zij vechtsporten en politievaardigheden inte zetten voor slachtoffers van geweld.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem