Veilig op de brom- snorfiets

maandag 9 maart 2015

Haarlem - De politie heeft vanmorgen tussen 07.30 en 09.00 uur een bromfietscontrole gehouden in Haarlem-Noord, gericht op de veiligheid van brom- en snorfietsers.

In totaal werden er 9 WOK-meldingen gedaan en werd een scooterin beslag genomen om te beoordelen of deze van diefstal afkomstig is.

Brom en/of snorfiets opnieuw laten keuren

Brom- en snorfietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Daaromcontroleert de politie regelmatig op veiligheidseisen. Als tijdens deveiligheidscontroles van politie blijkt dat de constructiesnelheid te hoog is ofhet voertuig niet aan de technische eisen voldoet, maakt de politie een zgn.?WOK-melding?. Dit houdt in dat de bromfiets opnieuw gekeurd moet worden. Voormeer informatie, zie ->WOKmelding

Kinderen veilig mee op de snor- en bromfiets

Regelmatig ziet de politie dat kinderen op een zeer onveiligemanier worden vervoerd op een brom-/snorfiets of op een motor. Passagiers jongerdan 8 jaar mogen (net als op de fiets) wel achterop een gemotoriseerdetweewieler zitten, maar dan moeten zij wel vervoerd worden in een veiligkinderzitje dat het kind steun geeft. Als een kind voorop wordt vervoerd op eengemotoriseerde tweewieler, kan dit de bestuurder een boete van ? 95,--opleveren.

2015060098

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem