Politie zoekt gedupeerden en getuigen voetbalgeweld

donderdag 4 juni 2015

Haarlem - De politie kreeg woensdagavond rond 19.30 uur melding dat er gevochten werd in het oude HFC Haarlem-stadion door een grote groep supporters tijdens een competitie tussen voormalige profclubs. De beveiliging van het evenement is primair de verantwoordelijkheid van de organisatie. In overleg met hen werd besloten dat zij eerst zelf gingen zorgen voor het onder controle krijgen van de situatie in het stadion. Wel was er politie buiten het stadion aanwezig om in te grijpen wanneer de situatie in het stadion volledig uit de hand zou lopen. De organisatie slaagde erin twee supportersgroepen te scheiden waardoor ingrijpen van de politie verder achterwege kon blijven. Tegen het einde van het evenement vond bij de hoofdingang nog een klein opstootje plaats. Verder bleef het rustig. Er werden geen aanhoudingen verricht.

De politie doet wel onderzoek naar het voetbalgeweld en wil graag in contactkomen met mensen die gewond zijn geraakt in het stadion. Op beelden die in demedia zijn verschenen zijn diverse mensen te zien die verwondingen hebbenopgelopen. De gegevens van deze mensen zijn echter niet bekend bij deorganisatie of de politie.

Verder wordt gevraagd aan mensen die in het bezit zijn van beeldmateriaal ditbeschikbaar te stellen zodat er verder onderzoek kan worden gedaan naar hetvoetbalgeweld in het stadion.

Er kan contact worden opgenomen met de politie in Haarlem op telefoonnummer0900-8844 (lokaal tarief). Wilt u anoniem blijven? Neem dan contact op met MeldMisdaad Anoniem op 0800-7000 of vul het online formulier in:www.meldmisdaadanoniem.nl/anoniem-melden

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem