Oplichter actief

vrijdag 19 september 2014

IJmuiden - De politie waarschuwt voor een oplichter die met winterjassen langs de deur komt. Getuigen die de man hebben gezien of eventuele slachtoffers worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Vrijdagmorgen, omstreeks 11.00 uur werd er aangebeld bij eeninwoner van IJmuiden. Voor de deur stond een keurig geklede man in pak. Hij zeidat hij namens een stichting voor ouderen werkte in samenspraak met de gemeente.Hij liet heel kort een soort legitimatie zien. Hij vertelde via de gemeentenamen en adressen door te hebben gekregen waar hij namens zijn stichting 2winterjacks aan mocht bieden. Dit waren jacks van 700 a 800 euro. De bewonerhoefde alleen maar de BTW van 150 of 160 euro te betalen. De man wilde wel evenbinnenkomen om de jassen te laten zien. De bewoner was hier echter niet vangediend en stuurde de man weg.

Al vaker werden vooral oudere mensen benaderd met dit soortbabbeltrucs. Mensen die wel met de oplichter in zee gaan ondervonden daarbij datzij toch veel geld betaalden voor kwalitatief slechte kleding of ronduit vodden.

De politie adviseert mensen dan ook geen kleding aan de deur tekopen van personen die zich ongevraagd melden.

2014175806

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem