Onderzoek naar schennispleger IJmuiden

vrijdag 7 augustus 2015

IJmuiden - De politie Noord-Holland doet onderzoek naar een aantal recente schennisplegingen in IJmuiden. Op dit moment hebben 2 personen aangifte gedaan.

Voor dit onderzoek zijn extra politiefunctionarissen enrechercheurs ingezet, zowel opvallend als onopvallend wordt er extragesurveilleerd. Politie en Openbaar Ministerie distantiren zich nadrukkelijkvan de compositietekening die in opdracht van RTVNH is vervaardigd engepubliceerd.

Een compositietekening is een zwaar opsporingsmiddel waarmee eenforse inbreuk op iemands privacy wordt gemaakt. De politie zetcompositietekeningen alleen in in die gevallen waarin men zeker is van een juistsignalement n wanneer andere middelen niet hebben geleid tot de aanhouding vaneen verdachte. Daarnaast is voor de publicatie van een compositietekening ookaltijd de toestemming van de officier van justitie vereist.

De publicatie van de compositietekening door RTVNH (die inmiddels door veleandere media en op social media is overgenomen) kan ertoe leiden dat totaalonschuldige mannen die lijken op de man op de tekening onterecht wordenaangezien voor de verdachte. Met alle mogelijke schadelijke gevolgen of zelfsgevaarlijke situaties van dien. Inmiddels heeft de compositietekening ook geleidtot het plaatsen van foto?s en adressen van mogelijke verdachten op socialmedia. Een zeer onwenselijke situatie. Het zal duidelijk zijn dat eigenrichting,in welke zin dan ook, niet zal worden getolereerd.

De politie verzoekt getuigen of slachtoffers met klem om contactte zoeken met de politie via 0900-8844. Mocht u de schennispleger zien, schroomdan echter niet om het alarmnummer 112 te bellen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem