Man in IJmuiden slachtoffer van malafide klusjesmannen

zaterdag 20 februari 2016

IJmuiden - De politie waarschuwt regelmatig voor Engelstalige klusjesmannen die op zeer opdringerige manier hun diensten aanbieden.Het voorjaar nadert en dat is de tijd dat ook de klusjesmannen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland afreizen.

De klussers proberen mensen geld afhandig te maken door allerlei onnodige reparaties uit te voeren. De Engelssprekende mannen hebben het afgelopen jaar door heel Nederland honderden of duizenden euro's van mensen afgetroggeld, zonder daadwerkelijk werkzaamheden te hebben uitgevoerd of afgemaakt. Op het moment dat slachtoffers de oplichting ontdekten, waren de klusjesmannen al verdwenen.

IJmuiden

Dit was ook het geval afgelopen week in de Abelenstraat in IJmuiden. Een 71-jarige man werd het slachtoffer van malafide klusjesmannen. Aangeboden werd het schoonmaken van de dakgoot voor 20 euro. Tijdens het schoonmaken afgelopen dinsdag werd er een 'groot probleem' ontdekt. Een deel van het hout van het dak was verrot, althans dat werd het slachtoffer wijs gemaakt. Vrijdag stonden er drie mannen voor de deur om het probleem te verhelpen. Na twee uur moest de man twee duizend euro betalen. Het slachtoffer heeft een groot deel van het bedrag afgerekend. Daarna is het drietal vertrokken. Bij controle van het dak bleek er niks gerepareerd. Wel was er enkele meters zink gestolen. De politie zoekt getuigen die iets gezien hebben in de Abelenstraat. Dinsdag 16 of vrijdag 19 februari. Mensen met informatie over de mannen of hun voertuigen worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

2016038898

Advies politie

Ga niet in op spontane voorstellen om klusjes op te knappen van mensen die zich ongevraagd aan de deur presenteren. Wordt u met dergelijke opdringerige personen geconfronteerd of als personen op deze wijze hun diensten aanbieden, bel dan direct de politie via 0900-8844. Noteer altijd signalementen en/of kentekens. Als u wordt bedreigd of er is sprake van spoed dan belt u 112. Ook wanneer u slachtoffer bent geworden van deze klussers, meldt het dan bij de politie via 0900-8844. Denk niet alleen aan uzelf, let ook op alleenstaanden en/of ouderen in uw wijk of buurt. Deze malafide klusjesmannen gaan geraffineerd te werk en kiezen hun slachtoffers zorgvuldig. Betaal ook zeker geen voorschotten aan dit soort klusjesmannen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem