Lid Hells Angels chapter Haarlem aangehouden

woensdag 29 april 2015

Haarlem - Op woensdag 29 april heeft de politie een 33-jarige man uit Haarlem in zijn woning aangehouden vanwege overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De verdachte is lid van de Hells Angels, chapter Haarlem. Zijn aanhouding volgt op een onderzoek dat de politie in september startte. Bij de doorzoeking van een woning en nabijgeleden loods aan de Lange Poellaan in Haarlem vond de politie een arsenaal aan wapens. Daarbij werd destijds een 53-jarige man aangehouden.

In die loods vonden agenten een shotgun, raketwerper, uzi, handgranaten enmunitie. Ook lag er een hoeveelheid hennepstekken. In deze woning troffenagenten diverse wapens, een hoeveelheid geld en gestolen goederen aan. Ook trofde politie gestolen spullen aan in de loods. De Explosieven Opruimingsdienst(EOD) is toen ter plaatse geweest om de raketwerper en handgranaat veilig temaken. Alle goederen zijn in beslag genomen. Op basis van verderpolitieonderzoek werd de aangehouden 33-jarige Haarlemmer in verband gebrachtmet deze wapenvondst. Uit ander onderzoek kwam naar voren dat hij eveneens alsverdachte van een mishandeling wordt aangemerkt. Bij deze mishandeling, dieplaatsvond op 27 december 2014 in een caf in Heemskerk, raakten twee personengewond aan hun gezicht. De verdachte werd om onbekende reden boos, sloeg tweepersonen en door een glas dat hij stukgooide raakte een vrouw gewond aan haargezicht.

De 33-jarige Hells Angel is voor nader onderzoek ingesloten.

De meeste leden van motorclubs zijn normaal gentegreerd in de maatschappij.Enkelen, veelal leden van de zogenaamde Outlaw Motorcycle Gangs, houden zichechter niet aan de wet en weigeren de regels die in Nederland gelden teaccepteren. Deze zogenaamde ?outlawbikers? vertonen normoverschrijdend encrimineel gedrag. Uit onderzoek blijkt dat deze outlawbikers door hungroepsgedrag zo intimiderend werken dat hun slachtoffers vaak geen aangifte doenuit angst voor de gevolgen. Ook is bekend dat individuele leden van dergelijkegangs betrokken zijn bij criminele en/of ondermijnende activiteiten.

De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, hetRIEC en de gemeenten aan het aanpakken van deze groep. Die aanpak van deoutlawbikers heeft een hoge prioriteit voor de politie en haar partners. Het isbekend dat individuele leden van dergelijke gangs betrokken zijn bij crimineleen/of ondermijnende activiteiten. Al sinds 2011 nemen politie en justitie datuiterst serieus, daarin gesterkt door de Minister van Justitie.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem