Kind vermist op strand

maandag 20 april 2015

Zandvoort - Zondagmiddag rond 16.00 uur kreeg de politie melding dat er een 4-jarig kind vermist was op het strand bij strandafgang Barnaart, om 18.45 uur werd hij teruggevonden.

De reddingsbrigade uit Bloemendaal, Zandvoort en Ijmuiden zochten samen metde politie uitgebreid te voet en met voertuigen naar de jongen. Zij zochten open rond het strand en in alle strandpaviljoens. Ook werd burgernet ingezetwaaraan 231 mensen hebben deelgenomen.

Om 18.45 werd de jongen aangetroffen op het zuid strand van Zandvoort. De jongenkon gelukkig in goede gezondheid herenigd worden met zijn ouders.

Het strandseizoen is weer geopend en vooral tijdens deze mooie, warme dagenkrijgen de politie en reddingsbrigade meerdere meldingen van vermiste kinderenop het strand. Denk aan de volgende tips als u samen met uw kind of kinderenveilig van een mooie stranddag wil genieten;

Let op uw kinderen en doe ze een 06-polsbandje om met hun naam en uwtelefoonnummer erop. Deze polsbandjes zijn verkrijgbaar bij de meestestrandtenten en bij de reddingsbrigade.

Is uw mobiele telefoon opgeladen en heeft u voldoende bereik?

Gebruik geen vlinderbandjes bij uw kind in verband met de stroming van dezee.

Spreek een herkenbaar punt af, voor als je elkaar kwijt raakt, bijvoorbeeldeen strandtent of verdwaalpaal met herkenbare kinderafbeelding.

Kind kwijt? Waarschuw direct de reddingsbrigade of de politie en begin metzoeken. Een verdwaald kind loopt meestal eerst met de wind mee en de zon in derug. Meisjes met lange haren lopen echter vaak tegen de wind in.

De reddingsbrigade kunt u ook alarmeren via de dichtstbijzijnde strandtent ofvia een huisartsenpost midden op het strand.

Is uw kind terecht? Word niet boos maar wees blij het weer te zien en troostuw kind indien nodig.

Bedenk of u fit genoeg bent om (nu al) te zwemmen of te watersporten en smeerflink met zonnebrand.

Blijf niet te lang in het water en ga niet helemaal onder water, de kans oponderkoeling of kramp neemt dan toe.

2015097355

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem