Giftige spinnen in beslag genomen

donderdag 8 oktober 2015

Hoofddorp - Agenten van de dierenpolitie Noord-Holland hebben donderdagmiddag in een woning in Hoofddorp 49 spinnen in beslag genomen.

Het gaat om onder meer 37 giftige Chileense vogelspinnen. De politie kwam de gevaarlijke spinnen op het spoor via internet. Vanuit de Hoofddorpse woning werden de spinnen te koop aangeboden. De agenten van de dierenpolitie hebben de potjes met spinnen in beslag genomen. De spinnen zijn onder gebracht bij een opslaghouder. De dierenpolitie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de spinnen.

De dierenpolitie treedt op tegen mensen die dieren verwaarlozen en/of mishandelen, verleent hulp, en probeert dierenleed te voorkomen. De dierenagenten behandelen onder andere meldingen over gezelschapsdieren en hobbymatig gehouden landbouwhuisdieren, waarbij sprake is van een redelijk vermoeden van een strafbaar feit. Meldingen worden zowel zelfstandig als in samenwerking met één van bovengenoemde partners afgehandeld.

Ben je getuige van een dier in nood door een ongeluk, of word je geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren? Neem dan contact op met het centrale meldpunt 144.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem