Controle in havengebied IJmuiden

zaterdag 21 november 2015

IJmuiden - Tijdens een integrale actie in het havengebied van IJmuiden controleerden gemeente, politie, Openbaar Ministerie, Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst en Omgevingsdienst IJmond vrijdag 20 novemer op verschillende misstanden.

Er werd onder andere gekeken of er grote hoeveelheden cashgeld werden uitgevoerd (witwassen), opslagplaatsen werden gecheckt op illegale bewoning en het verkeer van en naar de ferry werd gecontroleerd. De controle maakt deel uit van het project Fabricius, waarbij de georganiseerde overheid zich sterk maakt voor revitalisering van het havengebied.

Tijdens de controle heeft de Belastingdienst acht voertuigen in beslag genomen waarvan er drie direct zijn afgevoerd. Verder werd er ruim 5000 euro aan openstaande belastingen geïnd. De gemeente Velsen heeft 23 bedrijfspanden gecontroleerd. Drie panden werden in strijd met bestemmingsplan bewoond. Daarvoor zullen handhavingprocedures worden opgestart. De politie en douane hebben geen grote misstanden geconstateerd.

De resultaten van deze controle laten zien dat de intensieve samenwerking in het havengebied van de verschillende overheidspartners rendement oplevert. Het havengebied is veruit het belangrijkste centrum van economische activiteit binnen de gemeente Velsen. De ligging ervan heeft echter ook aantrekkingskracht op de (georganiseerde) criminaliteit. Sinds 2013 werkt de overheid daarom intensief samen om criminaliteit, illegaliteit en overlast in het havengebied van IJmuiden terug te dringen. Deze aanpak werpt nu haar vruchten af.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem