Burgemeester opent 3D-aangifteloket in vernieuwd politie-steunpunt Schalkwijk

vrijdag 4 december 2015

Haarlem - Op vrijdag 4 december opende burgemeester Schneiders het eerste 3D-aangifteloket in de gemeente Haarlem. Dit aangifteloket bevindt zich in het vernieuwde politie steunpunt aan de Costa Del Sol. Hiermee hebben inwoners van het zuidelijke gedeelte van Haarlem weer een locatie waar zij aangifte kunnen doen. De burgemeester opende met een fictieve aangifte van zijn gestolen ambtsketting.

Het 3D-aangifteloket is 7 dagen in de week van 9:00 uur tot 22:00 uur op afspraak beschikbaar om aangifte te doen. Hierdoor worden de tijden om aangifte te doen aanzienlijk verruimd, vergeleken met de openingstijden van het vorige bureau. Zij kunnen hiervoor via 0900-8844 een afspraak maken. Burgemeester Schneider is blij met deze voorziening. "Ik vind het belangrijk dat de politie dichtbij onze inwoners is en blijft. Daarom ben ik blij dat de politie weer vanuit de Costa Del Sol werkt. Het aangifteloket zie ik als een aanvulling op de bestaande aangiftemogelijkheden, zoals via internet, telefonisch, en in sommige situaties ook aangifte op locatie, bijvoorbeeld thuis of op straat."

De mogelijkheden om aangifte te doen zijn de afgelopen jaren uitgebreid met de telefonische aangifte, aangifte op afspraak (0900-8844), aangifte via internet www.politie.nl , en via 3D-aangifteloketten. De politie kan ook bij specifieke aangiften, zoals bij woninginbraken, bij mensen thuis een aangifte opnemen. Meer informatie over het doen van aangifte vindt u op www.politie.nl.

De politie is hard bezig om de dienstverlening naar burgers te optimaliseren. Het uitgangspunt daarbij is politie dichtbij waar nodig, en altijd bereikbaar. Daarom is het bureau aan de Costa Del Sol na een grondige verbouwing weer een werklocatie van de politie. Met name de tien wijkagenten van Schalkwijk en Spaarne-Oost gaan vanaf deze locatie werken. Daarnaast is het ook een uitruklocatie voor de Noodhulp.

Met de heropening van de locatie aan de Costa Del Sol komt de nadruk op de lokale politie. De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Hij richt zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in de wijk of buurt. De wijkagent is vooral in de wijk aanwezig. Buurtbewoners kunnen met structurele problemen en wijkgerelateerde vragen bij hem of haar terecht.

Bewoners die graag in gesprek willen met de politie, kunnen via het telefoonnummer 0900-8844 op elk gewenst tijdstip een afspraak maken. Er zijn meerdere mogelijkheden waar dit gesprek kan plaatsvinden. Dit kan op deze politielocatie aan de Costa Del Sol, op het hoofdbureau in Haarlem-Centrum, op een andere gekozen plek, of in specifieke gevallen ook bij de mensen thuis. In noodsituaties is de politie via het alarmnummer 112 snel ter plaatse.

Uit de ervaringen van de bestaande loketten in bv. Wognum, Uitgeest en Anna Paulowna is gebleken dat inwoners zeer enthousiast zijn over deze manier van aangifte doen. Het is in het begin even wennen om tegen een beeldscherm te praten, maar dat gevoel verdwijnt al op het moment dat de aangever de deur opent. Hij wordt dan welkom geheten via het levensechte beeldscherm door een echte agent, die in de bedienstudio in Alkmaar al zit te wachten.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem