26 Bekeuringen voor het niet volgen van de verplichte rijrichting

donderdag 21 maart 2013

Haarlemmerliede - De politie heeft op de A200 wederom een controle gehouden. Ditmaal werden er woensdagochtend tussen 08.00 en 08.30 uur 26 bekeuringen uitgeschreven aan weggebruikers die vanaf de afrit bij de Oude Haarlemmerstraatweg in Halfweg niet de verplichte rijrichting volgden.

Veel weggebruikers proberen ter hoogte van Halfweg tijdens de ochtendspits defile te omzeilen op de A200 richting Amsterdam. Zij doen dit door via devluchtstrook op de A200 de afslag Zwanenburg te nemen, en dan vervolgensrechtdoor te rijden en dan via de oprit naar de A200 weer richting Halfweg terijden. Op deze manier ontlopen ze een deel van de file. Dit leidt echter totgrote overlast van de overige weggebruikers. De politie krijgt hier veelklachten over en is hierop gaan controleren.

Aan het einde van deze afrit (van afslag Zwanenburg) geldt nl. een verplichterijrichting: linksaf of rechtsaf. 26 Automobilisten gingen hier niet links ofrechtsaf, maar gingen rechtdoor de oprit op naar de A200. Al deze overtredershebben hiervoor een bekeuring gekregen, die zij binnenkort op hun deurmat kunnenverwachten.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem