Politie waarschuwt voor babbeltruc

maandag 24 oktober 2016

Overveen - Afgelopen zondag is een bejaarde man uit Overveen slachtoffer geworden van een babbeltruc. De man werd zondagavond rond 19:00 uur opgelicht door een jonge vrouw.

De vrouw kwam met een smoesje aan de deur en vertelde dat ze geld nodig had maar dat ze het even niet van haar moeder kon lenen. De vrouw zou met een kwartier weer terug zijn en het geld dan terugbetalen omdat haar moeder dan weer thuis zou zijn. Toen het slachtoffer zijn portemonnee pakte om haar een klein bedrag te lenen, pakte de vrouw het briefgeld uit de portemonnee van de man en ging ze er vandoor.

Van de dader is het volgende signalement bekend:

Vrouw van ongeveer 20-25 jaar, 155- 165 cm lang en halflang, blond haar.

Getuigenoproep

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het vinden van de dader, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. 

Wees alert!

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. 

Klik hier voor meer info. 

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem