Rafael Calvo Torrico - 29 september - 1 oktober 2017 | Galerie Zaansgroen

datum: vrijdag 29 september 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Rafael Calvo Torrico - 29 september - 1 oktober 2017 | Galerie Zaansgroen

Rafael Calvo Torrico (Lima 1953) heeft gewerkt met mensen aan de zijlijn van de samenleving uit de volksbuurten van Lima. Hij nam deel aan muurschilderingen in groepsverband en theaterstukken over deze marginaliteit. "Ik besloot deze ervaringen te vatten op het witte doek en volgde opleidingen in de ateliers van het Taller de la Panaderia collectief en Lucy Angulo", aldus Rafael. Sindsdien is hij in een avontuur verzeild geraakt waarin hij een eigen beeldtaal heeft ontwikkeld in olie en acryl schilderijen, installaties en beelden van koper en klei.

Rafael over zijn werk: "In de ontmoetingen met het witte doek heb ik nooit een specifiek iemand in gedachten, ik werk ook niet naar de natuur. Het creatief proces leidt mij, ik moet voelen wat ik wil. Je kan het zien als een spons: in ontmoetingen zuig ik op, tijdens het werk knijp ik uit. Het witte doek transformeert gaande weg; het is een vloeiend proces waarin vormen ontstaan terwijl andere bewust zijn gekozen. Het is een gesprek in stilte zonder een vaste bestemming."

In deze expositie wil Rafael de veranderingen laten zien in zijn proces. Zijn kwasttechniek blijft herkenbaar en de basiskleuren van zijn palet - terrakleuren met contrasterende lichte kleuren - spelen nog steeds een belangrijke rol terwijl nieuwe kleuren zijn toegevoegd. Ook heeft hij nieuwe vormen geïntroduceerd in zijn beeldtaal. Hoekige vormen in samenspel met gedeeltes van het doek waar alleen kleur te zien is. Ze creëren nieuwe onderwerpen en betekenissen.

bron: https://www.facebook.com/events/1692037287768480/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem