Big Green Eggsperiment 4.0 | Letzq

datum: donderdag 9 november 2017

Big Green Eggsperiment 4 0 | Letzq

Big Green Eggsperiment 4.0 Zweden

Net als de afgelopen jaren organiseren wij ook dit najaar weer een geweldige vijfdaagse reis naar Zweden om samen met de deelnemers te gaan jammen op de Big Green Egg. Het doel van de reis is, naast veel gezelligheid, leren, inspireren en experimenteren…

Bij Värdshuset Lugnet, ons onderkomen tijdens de reis, gloeit de houtskool in de diverse Big Green Eggs alle dagen vrijwel continue. Midden in de Zweedse natuur van de provincie Dalarna koken wij er ons eigen kostje op. De menu’s? Die zijn gebaseerd op regionale ingrediënten en worden deels bepaald door wat diezelfde natuur te bieden heeft.

Afhankelijk van wat de lokale jager voor zijn vizier krijgt halen wij een ree, rendier of hert op. Deze gaan we villen en portioneren om vervolgens de diverse delen op verschillende manieren te verwerken en bereiden. We verwerken het dier van kop tot staart en maken alles zelf, zoals worst, paté en een lekkere stoof die we uiteraard op de Big Green Egg gaan bereiden. Een hele ree- of hertenbout garen we lekker low & slow, terwijl we op een van de andere Eggs misschien wel berenvlees grillen of vers brood bakken. Er staat onder andere ook een koudrooksessie op het programma waarbij er vis, boter, kaas en eieren wordt gerookt.
Uiteraard mogen de desserts niet ontbreken dus ook die komen aan bod.

Uiteraard gaan we ook een middag vissen in een van de nabijgelegen meren. Na aankomst stoken we de vuurplaats en de Big Green Egg op en na een lekkere bak koffie worden de hengels uitgegooid. Met een beetje geluk sla je een forel aan de haak die na het schoonmaken op de Big Green Egg beland. Mocht de vangst onverhoopt tegenvallen dan is er voldoende proviand om alsnog in de Egg, op open vuur en/of in een Dutch Oven te bereiden. Heb je geen zin om te vissen? Dan kun je ook een mooie wandeling maken of lekker relaxen bij het houtvuur. Niets hoeft, (bijna) alles kan.

Tijdens deze dagen komen er veel verschillende bereidingstechnieken aan bod. We gaan ons gezamenlijk lekker uitleven en onze kennis met betrekking tot koken op de Big Green Egg met elkaar delen. Of je nu beginnend of gevorderd bent, je kunt altijd van elkaar leren. Er wordt voornamelijk op de Big Green Egg gekookt, maar we gaan ook op bijvoorbeeld open vuur en in de Dutch oven aan de slag. De hele reis staat in het teken van buiten koken, eten (verzamelen) en gezellig samen genieten.

Värdshuset Lugnet
In Zweden worden we gastvrij ontvangen door Rozemarijn en Bert. Dit Nederlandse echtpaar heeft zich in Zweden gevestigd en runnen daar Hotel-Restaurant Värdshuset Lugnet in Malung (Dalama) op circa 3 uur rijden van de luchthaven van Oslo. Het hotel dateert uit 1800 en biedt uitzicht over de rivier Västerdalälven. De comfortabele kamers beschikken over een douche, toilet, tv en gratis Wi-Fi.

De groep grote zal tussen de 10 en maximaal 15 personen zijn, Dus er zal genoeg persoonlijke aandacht zijn, tevens gebruiken wij alleen het hotel waardoor wij niet gestoord kunnen worden door eventuele andere gasten.

Reisdatum
Donderdag 9 tm maandag 13 november 2017

Deze reis is inclusief:
• Vlucht Amsterdam-Oslo en Oslo- Amsterdam met KLM (incl. handbagage)
• Vervoer ter plaatse als groep
• Overnachtingen op basis van een twee persoons kamer
• Ontbijtbuffet, zelfgemaakte lunches en diners (incl. ingrediënten)
• Koffie en thee
• Huur hengels


Deze reis is exclusief:
• Ruimbagage (tegen bijbetaling van ± € 50,- bij te boeken)
• Drank ter plaatse (m.u.v. koffie en thee)
• Extra uitgaven zoals persoonlijke boodschappen en souvenirs
• Excursies die buiten het programma om gewenst zijn

De kosten voor deze gezellige en leerzame trip bedragen € 995,- per persoon op basis van een twee persoons kamer. Eenpersoonskamers zijn tegen meerprijs op aanvraag en basis van beschikbaarheid te boeken.

Stuur voor meer informatie of om in te schrijven voor deze onvergetelijke reis een email naar info@letzq.nl

bron: https://www.facebook.com/events/258332407949637/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haarlem | 112 alarmeringen Haarlem | Goedkoop Tanken in Haarlem | Supermarkten in Haarlem | Weerbericht Haarlem